beyond.aco - architecture across continents

     
18:00 MET (Berlin time)
online
Event created by: ACO

beyond.aco - architecture across continents

Architectuur op verschillende continenten in tijden van verandering

ACO en AIT-Dialog organiseren een virtuele tournee langs de zeven continenten van de wereld, waarbij architecten, stedenbouwkundigen, ingenieurs en landschapsarchitecten worden uitgenodigd om deel uit te maken van "beyond.aco | architecture across continents".

Deze virtuele reis richt zich op verantwoorde architectuur in tijden van globale verandering en veranderende omstandigheden en klimatologische uitdagingen. Internationaal gerenommeerde architecten zullen met elkaar in dialoog gaan en het onderwerp vanuit ecologisch, sociaal, maatschappelijk en economisch oogpunt belichten.

De evenementenreeks brengt perspectieven uit verschillende continenten samen en stelt de vraag hoe architectuur kan reageren op verandering door er bewust mee om te gaan, en hoe we daarbij van elkaar kunnen leren. In verschillende keynote-lezingen zullen deskundigen toekomstgerichte bouwprojecten presenteren die worden ontwikkeld met inachtneming van lokale factoren, zoals het verantwoorde gebruik van ecologische, duurzame en lokale bouwmaterialen, lokale ambachten of lokale omstandigheden.

Neem deel aan het live-event op donderdag 7 oktober 2021 en kijk uit naar boeiende onderwerpen en interessante lezingen van internationale sprekers.

Registreren kan via www.beyond.aco.

Over ACO

ACO staat op internationaal vlak synoniem voor afwateringssystemen, die zowel op luchthavens, als in winkelcentra, op sportterreinen of op de wegen over heel de wereld te vinden zijn.

In de wereld van vandaag dringt zich een efficiënt en duurzaam waterbeheer aan. Dankzij onze geïntegreerde aanpak én onze totaaloplossingen leiden wij water in goede banen. Van de eerste druppel die op de oppervlakte valt tot het grootste, berekende debiet, alles wordt gecontroleerd opgevangen en in de gewenste richting gestuurd. Is het regenwater verontreinigd of wordt er proceswater opgevangen? Vetten, oliën en slibdeeltjes worden eruit gehaald, omdat het milieu ons dierbaar is. Het water wordt gestockeerd in buffer- of infiltratiebekkens om overstromingen in lager gelegen gebieden tegen te gaan.  Uiteindelijk wordt het water gedimensioneerd afgevoerd in de ondergrond, naar de riolering, een rivier of een natuurlijk wachtbekken.

Over AIT-Dialog

AIT-Dialog is een onderdeel van het gerenommeerde Europese architectuurtijdschrift AIT. De uitgeverij die 125 jaar geleden werd opgericht, is één van de meest gerenommeerde Duitse uitgeverijen die gespecialiseerd is in architectuur. Het tijdschrift AIT verschijnt sinds 1890 en staat bekend als een merk in de internationale architectuurscène, en als gespecialiseerd medium heeft het verschillende prijzen gewonnen.

Contactpersoon pers:
Sofie Vanderbauwede -
sv@aco.be - +32 (0)52 38 17 79

ACO - Preenakker 8 - B-1785 Merchtem
Meer informatie op
www.beyond.aco.