Hahbo bouwt de nieuwe jeugdlokalen voor Chiro in Zaventem!

130 leden van de Chiro MikMak zitten al ruim 3 jaar in oude containers vlakbij het voetbal- en tenniscomplex aan het Zeen te Sterrebeek/Zaventem.
Doordat het ledenaantal zienderogen groeit, maakt de gemeente 1.4 miljoen euro vrij voor nieuwe jeugdlokalen.

Via een Design & Build aanbesteding zorgt Hahbo in samenwerking met Architekt-NBuro uit Bree voor de ideale oplossing in het bouwsysteem LLEXX. Dit modulaire systeem bestaat uit een combinatie van hout en staal, wat perfect in de groene omgeving van het Zeen past.
Het voorziet ook in veel natuurlijk licht en in een uitzonderlijk ruimtegevoel.
De flexibiliteit en de keuze van de materialen en technieken maken het tot een zeer duurzame, ecologische en circulaire oplossing.

Het complex zal bestaan uit 6 groepslokalen, een leidingslokaal, een volledig uitgeruste keuken, sanitair, fietsenstalling en een bergruimte. Het unieke van dit gebouw is de overdekte speelstraat die alle modulaire units verbindt tot één functioneel geheel.

Op amper 4 maanden is het volledige greenfield-project gebouwd! De werken zijn in juni gestart en in september start de Chiro haar nieuwe werkjaar al in de gloednieuwe jeugdlokalen.
 

Gerelateerde Artikels

Andere Artikels

KWS-afscheiders op maat van het ambitieuze Alibaba

2 September 2021, 10:56 by ACO

In het kader van de werken voor Alibaba op de luchthaven van Bierset is Nelles Frères verantwoordelijk voor de bodemsanering, de grondwerken, de ondergrondse waterafvoer, een deel van de nutsle

PowerDrain Seal in, de goot die nieuwe mogelijkheden biedt

7 April 2021, 10:33 by ACO

Zonder volledige betonomhulling klaar voor het zware werk

Elegant en discreet afwateren in de tuin met de nieuwigheden van ACO

2 April 2021, 12:30 by ACO

Ook in deze bizarre tijden staat ACO niet stil. Zo wordt het gamma ACO Garden omgedoopt tot “ACO House & Garden”. We willen hierbij complete watermanagement oplossingen bieden.

De nieuwe generatie douchegoten van ACO

2 April 2021, 12:23 by ACO

Het leven kan soms ingewikkeld zijn, streven naar eenvoud is dan ook vaak een verademing. Daarom komt ACO Douche naar buiten met een nieuwe generatie douchegoten.

Akoestische eigenschappen van een spouwmuur met gordijnen

VIDEO | 13 November 2020, 11:44 by Does It Hertz

De experten van Does It Hertz zijn er in geslaagd om via een meerlagig gordijn, door de juiste materialen te combineren en creatief op te hangen, het principe van een spouwmuur na te bootsen.

Sloop en heropbouw van 21% naar 6% BTW

2 November 2020, 20:19 by Bouwdatabase

Vanaf 1 januari 2021 wordt het mogelijk om gedurende een periode van 2 jaar te slopen en herbouwen aan 6% BTW in plaats van de gebruikelijke 21%. Ook reeds opgestartte dossiers komen in aanmerking

Cross Laminated Timber – uitgelicht

VIDEO | 20 February 2020, 12:11 by Aeon Architecten bvba

CLT of volledig Cross Laminated Timber, bestaat zoals de naam het zelf zegt uit panelen in massief, kruiselings verlijmd hout. Deze zijn volledig vervaardigd uit massief vuren hout.

Cross Laminated Timber – voordelen

15 February 2020, 18:57 by Aeon Architecten bvba

Grote architecturale vrijheid dankzij zijn grote draagvermogen kan men zich met dit materiaal aan gedurfde architectuur wagen (oversteek, terras enz.) en zijn er kansen vo